OPTIMA CAT ADULT CHICKEN & POTATO (ПИЛЕ И КАРТОФ).
ПЪЛНОЦЕННА БАЛАНСИРАНА ХРАНА ЗА ИЗРАСТНАЛИ КОТКИ (НАД 12 МЕС) СВОБОДНА ОТ ЗЪРНЕНИ КУЛТУРИ.
СЪСТАВ: Свежо пилешко месо (40%), дехидратирано пилешко месо (30%), Дехидратирани картофи (14%), хидролизиран пилешки дроб (5%), Масла и мазнини, цвеклова каша, яйца, натриев фосфат, сол, инулин ( FOS ), маноолигозахариди ( MOS ), калиев хлорид, цитрусов екстракт- богат на биофлавоноиди,екстракт от маниока .
АНАЛИТИЧНИ СЪСТАВКИ: Суров протеин 31%, мазнини 17%, омега-6: 3.3 %, омега-3: 0.35%, сурови фибри 3%, общо фибри 6.5%, сурова пепел 7.5%, калций 1.3%, фосфор 1.15%.
ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ: Вит. А 18 000 Ul/Kg, Вит. D3 1600 Ul/Kg, Вит. Е 750 mg/Kg, Вит. С 75 mg/Kg, L-таурин 950 mg/Kg, DL-мeтионин 1000 mg/Kg, Железен сулфат 75 mg/Kg, Йод 3.5 mg/kg, Мед (пентахидратен меден сулфат) 10 mg/Kg, Магнезии 7.5 mg/kg, Цинk 150 mg/Kg, Селен 0.15mg/Kg.
ТЕХНОЛОГИЧНИ: АНТИОКСИДАНТИ: Естествени екстракти, богати на токофероли.
OMEGA 3 & OMEGA 6: Защитават имунната система от редица заболявания , подпомагат развитието на сърдечносъдовата и нервна система по време на бремеността и растежа. Подпомагат за здрава кожа и растежа на бляскава козина.
КОЖА и КОЗИНА :Съдържанието на Цинк, спомага за регенера- цията на кожата, и я прави здрава и еластична. Високите нива на сяросъдър- жащи аминокиселини съчетани с полиненаситени мастни киселини, мед и цинк, помагат за поддържането на здрава кожа и бляскава козина.
Оптимално функционираща храносмилателна система( FOS + MOS) : FOS* потенцират развитието на полезната чревна микрофлора. Това влияе положително на микробиалния чревен баланс (бифидус ефект). MOS** улесняват елиминирането на патогенни микро- организми от чревния тракт и подпомагат засилването на чревния имунитет.
Устна хигиена :Подходящата форма и структура на гранулата подпомага механичното премахване на зъбната плака. Калциеви уловители (натриеви полифосфати)- не позволяват калциевите йони от слюнката да се свържат трайно с зъбната плака, което от своя страна води до образуване на зъбен камък.
*FOS: Фруктоолигозахариди. **МОS: Аноолигозахариди.